2 september, 2016

Välbesökt första spadtag för BRF Turbinhallen – fabrikslokaler konverteras till ett kulturhistoriskt boende!

Runt 100 personer närvarade igår då det symboliska första spadtaget för BRF Turbinhallen genomfördes. Vid spaden stod Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd i Nacka kommun, och närvarade gjorde också stadsbyggnadsdirektör Gunilla Glantz, representanter från SSM och Profi Fastigheter tillsammans med många förväntansfulla köpare. 

Projektet Turbinhallen innefattar 205 stycken bostadsrätter i Gustav de Lavals gamla fabrikslokaler och det är ett gemensamt projekt mellan SSM och Profi Fastigheter. Här blandas ombyggnation och nyproduktion med stor vikt på att bevara den ursprungliga industriella känslan och lägenheterna har därför en stor variation i både storlek och karaktär. Området kan beskrivas som en vattennära idyll med närhet till det utbud en storstad ger, och intresset för projektet var stort.

– Det är fantastiskt roligt att se att så många är här och delar denna stund med oss. Det här är vårt första gemensamma projekt med Profi Fastigheter, och vi väldigt nöjda med samarbetet. Det ligger mycket arbete bakom, framförallt vad det gäller att både bevara de kulturhistoriska värdena och samtidigt erbjuda moderna bostäder för morgondagens stockholmare, säger Mattias Roos, VD för SSM

Samtliga lägenheter är slutsålda och de första köparna kan börja flytta in under hösten 2017.

– Den här fastigheten har vi ägt i sju år, och det är otroligt spännande att den nu konvertereras till bostäder. Vägen hit har varit lång, vi började tidigt planera hur vi kunde utveckla fastigheten i linje med att Nacka bygger stad. Det är med stolthet vi står här idag för att gemensamt inviga produktionen, säger Thomas Sipos, VD för Profi Fastigheter.