1 januari, 1970

Revelop hyr ut 1 300 kvadratmeter i Mölndal

Stockholm, 11 januari: Revelop har tecknat hyresavtal med Smith+Nephew om 1 300 kvadratmeter kontor och lager på Aminogatan i Mölndal. Smith+Nephew nyetablerar ett Nordic Distribution Center för bolagets nordiska verksamhet och tillträder lokalerna under andra kvartalet 2022.

Hyresavtalet innebär att Revelop anpassar totalt 1 300 kvadratmeter kontor och lager i bolagets fastighet på Aminogatan 18 i Mölndal, som förvärvades under första halvåret 2021. Smith+Nephew är ett brittiskt multinationellt företag som utvecklar, marknadsför och säljer avancerande medicintekniska produkter inom ortopedi, endoskopi och sårläkning. Lokalerna på Aminogatan ska fungera som Smith+Nephews Nordic Distribution Center för produktlån, service och reparation.

I samband med att lokalerna anpassas för Smith+Nephew förädlar Revelop befintlig byggnad i stället för att bygga nytt, vilket väsentligt minskar klimatavtrycket för investeringen. Vidare investerar Revelop i ett AI-baserat system för teknisk styrning och installerar en solcellsanläggning på byggnadens tak.

Revelop arbetar efter ett utpräglat hållbarhetskoncept för att förädla och utveckla befintliga kommersiella fastigheter i Sveriges tre storstadsområden. Det innebär dels att Revelop tar sina fastigheter på en hållbarhetsresa från brunt till grönt, dels att bolaget investerar i områden och fastigheter i behov av förändring.

        I samband med att vi förvärvade fastigheten på Aminogatan började vi omgående uthyrningsarbetet, vilket har resulterat i att fastigheten nu är fullt uthyrd mindre än ett år efter tillträde. Affären med Smith & Nephew ligger i linje med vår affärsplan för fastigheten att etablera en större hyresgäst med behov av både kontor och lager under samma tak, säger Thomas Jonasson, chef för strategisk uthyrning på Revelop.

 

För ytterligare information, kontakta:

Thomas Sipos, Koncernchef, Revelop, tel: 070-980 66 06
mail:
thomas.sipos@revelop.se

 

Om Revelop

Revelop är inte ett vanligt fastighetsbolag. Vi investerar i platser där vi kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus. Bolaget rankas som en av världens bäst presterande fastighetsfondsförvaltare vad gäller stabil utveckling över tid. Fastighetsbeståndet omfattar 525 000 kvadratmeter och värdet uppgår till drygt 7 miljarder kronor.