8 april, 2024

Revelop coachar ungdomar i lovprogrammet ReTalents

Revelop och The Good Talents samarbetar för fjärde året i rad och skapar lovprogrammet ReTalents. Under påskveckan har medarbetare från Revelop coachat lovprogrammets ungdomar.

The Good Talents och Revelop samarbetar ännu en gång och genomför lovprogrammet ReTalents. The Good Talents är en ideell förening som är verksamma i Botkyrka kommun. Föreningens syfte är att ge ungdomar möjlighet att utveckla idéer och lösa samhällsutmaningar i närområdet. Utöver det får ungdomarna utveckla sin kompetens inom samarbete, kreativitet och projektplanering.

I år togs tre case fram med fokus på hållbarhet och trygghet som ungdomarna arbetade med under lovprogrammet. Under veckan genomfördes ett coachingtillfälle där medarbetare från Revelop fick möjlighet att träffa och lyssna till ungdomarnas idéer. Veckan avslutades med en pitchtävling där deltagarna i ReTalents presenterade sina lösningar framför en publik och jury.

– Det här året har vi valt konkreta och genomförbara case som fokuserar på att påverka den fysiska miljön i Södra Hamradalen i samband med att Botkyrka kommun flyttar in hos oss. Vi vill sätta människan i centrum i ett före detta industriområde och har fått hjälp av deltagarna i ReTalents med exempelvis att titta på hur man kan öka trivseln på området och hur man gör livet lättare för den som vill använda cykel som färdmedel, säger Vane Kostovski, Real Estate Manager på Revelop.