9 april, 2019

Profi lanserar ny kontorsprodukt

Profi Fastigheter har utvecklat ett eget koncept för coworking och flexibla kontor under varumärket C/O. Första anläggningen i Kista är redan öppnad och fler är i görningen. – Vi vill göra det enklare för våra kunder, säger Thomas Jonasson, marknadschef, på Profi Fastigheter.

Att coworking är i ropet är det få inom fastighetsbranschen som har missat. I Stockholms innerstad finns det flera fastighetsbolag som driver coworking i egen regi – eller hyr ut sina kontorsytor till företag specialiserade inom området. Profi har valt att göra en egen variant av coworking som går under namnet Profi C/O(care of).

– Vi har tagit beslutet att driva verksamheten i egen regi. Vi vill kunna hantera kunderna själva och på det sättet samtidigt ta man bort ett led i kedjan. C/O är framtagen på så sätt att vi hyr ut möblerade kontor där vi har skapat en miljö med högre konceptuell höjd än normalt, säger Thomas Jonasson.

DUBBLAT YTAN INOM ETT PAR ÅR

Profi profilerar sig utanför Stockholms stadskärna där coworking generellt blir allt vanligare nu också. I nordicForum, som totalt sett är 44 000 kvm, har fastighetsbolaget konverterat 1 500 kvm till coworkingytor.

– Vi har delat in det i två faser. I den första delen som vi öppnade upp innan jul är 70 procent är redan uthyrt och vi ligger före vår affärsplan. En avancerad gissning från min sida är att vi har dubblat coworking ytan inom ett par år i nordicForum, säger Thomas Jonasson.

Vi vill skapa en plats där folk vill arbeta, därför är det viktigt att det känns ombonat med färg och design

Direkta konkurrenter i områdena utanför innerstaden, där Profi är en stor aktör, finns bland annat Regus och Klövern med sina egna coworkingkoncept. Men Thomas Jonasson menar att Profis C/O sticker ut på marknaden.

– Vår uppfattning är att vi har lagt ner mer resurser på en miljö och innehåll som ska attrahera kontorskunder. Vi gör det enkelt – inga begränsningar på kaffe, eller hur många timmar man får använda mötesrummen. Det enda vi debiterar extra för är utskrifter. Vi vill skapa en plats där folk vill arbeta, därför är det viktigt att det känns ombonat med färg och design.

Tre olika alternativ finns tillgängliga inom varumärket C/O. ”Flex”, ”Fast” och ”Kontor”. Avtalen är flexibla och man kan hyra in sig på månadsbasis och uppåt.

– Vi hyr ut möblerat och inkluderar allt som normalt sett betraktas som tillägg. Det är nyckelfärdigt och bara att flytta in. Vi har ett tydligt erbjudande som underlättar för kunderna, säger Thomas Jonasson.

BESÖKANDE VERKSAMHETER

Målgruppen är bred. Säljbolag inom telemarketing, ingenjörer, advokater, reklambyråer och många andra verksamheter ser Profi som potentiella hyresgäster.

– Konceptuellt finns det inga begränsningar – det är en väldigt bred flora sett till kunder. Vi ska också titta på hur stor utsträckning man kan ha besökande verksamheter. Exempelvis trafikskolor eller massörer – verksamheter som har många besökare. Vi vill hitta något för dem också, säger Thomas Jonasson.

Att Profi rullar ut C/O i just Kista är ingen slump. Sedan de förvärvade nordicForum, för två och ett halvt år sedan, har de kontinuerligt uppgraderat fastigheten och just nu bygger de även ett 400 kvm stort gym i fastigheten som även blir tillgängligt för coworking-hyresgästerna. Men det är inte bara i Kista som Profi väljer att satsa på. Ytterligare fem stycken C/O-anläggningar planeras under 2019.

– Vi projekterar nu att bygga C/O i bland annat Sollentuna, Älvsjö och Jakobsberg. Vi konverterar befintligt kontorshotell i Bredden samtidigt som vi utökar med 1 200 kvm. I Haninge gör vi också samma operation och konverterar 700 kvm kontorshotell och bygger även till 900 kvm nytt, säger Thomas Jonasson.

[Artikel från Lokalguiden 2019-04-09, länk]