18 januari, 2016

Profi Fastigheter hyr ut 2 300 kvm till Skoda i InfraCity

Sveriges största återförsäljare av Skoda, Din Bil AB, hyr drygt 2 300 kvm moderna och ändamålsenliga lokaler för etablering av Nordens största fristående Skoda-anläggning i InfraCity. Avtalet innebär att Skoda etablerar en fullskalig flaggskeppsanläggning för ny- och begagnatbilförsäljning samt verkstad med tillträde 1/7-2016.

Anläggningen blir Din Bil AB´s andra etablering i InfraCity där man under 2014 öppnade en enhet för försäljning av Volkswagen. Skodas lokaler ligger i markplan med bästa skyltläge mot E4 där fler än 80 000 bilar passerar dagligen. Din Bil och Profi Fastigheter kommer även att inleda ett samarbete kring skapandet av ett kluster för att ladda elbilar i området. Etableringen innebär vidare att Din Bil AB skapar ett 15-tal nya arbetstillfällen i Upplands Väsby kommun.

– Vi är glada för det utökade samarbetet med Din Bil. Skodas etablering är ytterligare ett bevis på bilbranschens intresse för InfraCity, något som ligger i linje med vår strategi att skapa starka kluster för starka branscher, säger Thomas Sipos, partner Profi Fastigheter.

– Vi driver redan idag fyra Skoda-anläggningar i Stockholm, så det känns fantastiskt att vi fått ansvar och möjlighet att etablera ytterligare en modern Skoda-anläggning i Stockholm, med bästa skyltläge mot E4, säger Jens Wetterfors, VD för Din Bil Sverige.

InfraCity är beläget utmed E4:an mellan Stockholm och Arlanda, och omfattar närmare 200 000 kvm kontor och handel. Profi Fastigheter förvärvade InfraCity i mars 2013.