22 december, 2016

Profi Fastigheter hyr ut 1 800 kvm i InfraCity/Bredden

Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Poolkungen och GPB Golvproffsbutiken om totalt 1 800 kvm butiksyta. Uthyrningen möjliggörs genom att Profi Fastigheter konverterar lagerytor till butikslokaler i handelsområdet väster om E4.

Poolkungen och GPB Golvproffsbutiken, som båda ägs av Beijerinvest, hyr 972 resp. 829 kvm med tillträde under kvartal 2, 2017. Etableringarna innebär att branschklustren för hem och bygg stärks ytterligare, sedan tidigare finns bl.a. Nordicpool, Hydropool, Kakeldax och Bauhaus i området.

För Poolkungen, som är Sveriges ledande pool- och spabadsföretag, innebär etableringen företagets 12:e butik i Sverige. GPB Golvproffsbutiken är en renodlad yrkesbutik för golvhantverkare och etableringen i InfraCity blir bolagets andra.

Thomas Sipos, VD Profi Fastigheter:

”Vi ser en kraftig efterfrågan av butikslokaler i InfraCity/Bredden i allmänhet och i de branscher där vi har starka klusterkonstellationer i synnerhet. Att identifiera nya möjligheter och, som i det här fallet, konvertera lagerytor till butikslokaler är ett bra exempel på hur vi utvecklar en fastighet. Tillsammans med tidigare uthyrningar har vi det senaste året hyrt ut mer än 15 000 kvm handel i Bredden/InfraCity.”