9 september, 2022

Premiär för simskola i Göteborg

Revelop samarbetar med Erikshjälpen, Göteborgs stad och den ideella föreningen Tidigt föräldrastöd, som tillsammans anordnar en simskola för kvinnor i Lövgärdet, Göteborg. Revelop äger fastigheter i Lövgärdet sedan 2021.

 

Tidigare i veckan möttes ett tiotal förväntansfulla kvinnor för sin första simlektion och premiären av simskolan i Lövgärdet. Simskolan pågår under sju veckor och har som syfte att lära kvinnorna att simma samt ge dem vattenvana för ökad trygghet och säkerhet i och vid vatten.

Revelop står som arrangör och initiativtagare tillsammans med barnrättsorganisationen Erikshjälpen och den Göteborgsbaserade ideella föreningen Tidigt föräldrastöd, som båda är aktiva i Lövgärdet. Erikshjälpen är verksamma via nätverket Lyftet som driver ett omfattande arbete med social mobilisering och områdesutveckling i Lövgärdet. Tidigt föräldrastöd arbetar med hjälp av kulturtolkar för att stötta nyanlända föräldrar, framför allt i nordöstra Göteborg där Lövgärdet är ett av områdena.

 – Social hållbarhet är viktigt för oss och en betydelsefull del i Revelops ESG-arbete. Som fastighetsägare vill vi ta ansvar bortom fastighetsgränserna och bidra till en positiv utveckling i de områden vi verkar i. Det här är en långsiktig investering i kvinnorna som bor och visas i Lövgärdet, säger Michelle Binen, biträdande förvaltningsansvarig på Revelop.