13 oktober, 2016

Polisen blir granne med Tesla

I ’Vi i Väsby’ kan vi den 12 oktober läsa om att Polisen har bestämt sig för var Väsbys polisstation ska ligga. Ny adress blir InfraCity och inflyttningen sker redan inom några veckor.

Vi i Väsby skriver vidare:

Det har länge spekulerats om var Väsbys nya polisstation ska ligga. Polisen har letat efter lämpliga lokaler för att kunna samlokalisera hela lokalpolisområde Sollentuna, bestående av Väsby, Sigtuna och Sollentuna.

Nu står det klart att polisen har skrivit på kontrakt om tillfälliga lokaler i InfraCity, närmare bestämt i samma byggnad som Tesla i norra änden av Kanalvägen. Inflytt sker i slutet av oktober.

 Lokalerna i Infra City är fantastiska. Det finns flera ingångar och en särskild personalingång. Det ligger mitt i området och det finns flera utryckningsvägar. För oss innebär det här en möjlighet att samlokalisera oss, vilket innebär tydliga vinster som jag tror kommer att synas ganska direkt, säger kommunpolis Malin Sundström.

Alla polisområdets 115 poliser kommer att husera i InfraCity efter att tidigare ha varit utspridda i Väsby och Sollentuna. Från slutet på oktober kommer all utredningsverksamhet att finnas här; förundersökningsledare, brottsförebyggare, kommunpoliser, polisområdeschefen och ungdomsgruppen.

Det enda som inte flyttas nu är utryckningsstyrkorna.

– Det finns ett stort garage i byggnaden men det är inte tillgängligt just nu. Så bilarna kommer att rustas på morgonen i Sollentuna och sedan har vi utsättning, alltså samling, i Infra City. Och om utryckningsstyrkan ska avrapportera någon händelse utan att ha frihetsberövat någon så är det tänkt att de ska göra det i Infra City, säger Malin Sundström.

Den permanenta placeringen av lokalpolisområdets polishus är ännu inte fastställd.

– Det finns ett tänk, men det ligger på Försörjningsstöd att lösa, säger Malin Sundström.

Vi i Väsby, 12 oktober 2016

Av: Charlotte Årling

Länk till artikeln: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/polisen-blir-granne-med-tesla/repdpnpjl!63KDvdjucoApjuTSTw59Vg