20 oktober, 2022

På väg(g) i Haninge

Under hösten har Haningebor arbetat tillsammans för att skapa konstverket På väg(g) som ska installeras i närheten av Haninge Central. Invigning av konstverket sker den 11 november.

Sedan mitten av september har cirka 70 Haningebor samlats varje tisdag för att skapa 13 mosaiksiluetter samt ett 70-tal mosaiklöv, som tillsammans bildar det nya konstverket vid Haninge entré. Arbetet har letts av Remakebolaget som är specialiserade på social offentlig konst i form av stora mosaiker.

– Vi ville skapa ett konstverk till Haninge entré och samtidigt lyfta den gråa betongmuren som står här i området. För att skapa engagemang och inkludering gjordes verket tillsammans med människor som bor och vistas i området. Dessutom är det personer från Haninge som stått modell för siluetterna säger Philippa Staffas, verksamhetsansvarig på Haninge entré.

Initiativet till projektet kommer från Haninge entré som arbetar med platsutveckling i området runt Haninge Central, tidigare Handenterminalen. Haninge entré drivs av den ideella organisationen Centrum för AMP. Den lokala platsorganisationen Haninge entré finansieras av Haninge kommun, Revelop och flera andra fastighetsägare i området. Revelop som äger Haninge Central har utöver grundbidraget varit med och finansierat mosaikprojektet.

– För oss är det viktigt att bidra till en trygg, trivsam och inkluderande miljö i området runt de fastigheter vi äger, så det var en självklarhet för oss att stötta detta, säger Philip Eriksson, regionchef, Revelop.

Vernissage av På väg(g) sker den 11 november kl. 15.00 då verket invigs av Centrum för AMPs ordförande Fredrik Reinfeldt samt Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Tid: 11 november kl. 15.00.

Plats: Haninge entré, mellan bussterminalen och pendelstationen i Handen.