27 augusti, 2018

Bredden får konstverk av Götz

Fredagen den 31 augusti färdigställer Lothar Götz sin första installation i Sverige. Hans konstverk transformerar en konferens- och kontorsentré till en glad mötesplats med människan i centrum.

Lothar Götz har tidigare gjort liknande installationer i Storbritannien och Tyskland, men nu har turen kommit till Sverige. Genom enkla geometriska former och starka färger förändrar han enkelt traditionell arkitektur till något nytt och dynamiskt. Och riktigt kul. Plötsligt upplever vi mer än en enkel vit vägg och en relation har uppstått full av energi. En dialog har startat. Installationen omfattar tre verk som tillsammans skapar en helt ny upplevelse för fler än 100 000 kontors-, hotell-, konferens och mässbesökare i Bredden.

Det offentliga konstverket är beställt av Profi Fastigheter och är en del av utvecklingen av Bredden, tidigare InfraCity, i Upplands Väsby. Dialog är en viktig parameter i utvecklingen av Bredden, och då är det naturligt att inkludera konst och arkitektur i samtalet.

Götz är född och uppvuxen i Tyskland, utbildad på Konstakademin i Düsseldorf och Royal Academy of Art i London. Idag fördelar han sin tid mellan London och Berlin. Hans intresse för arkitektur och hur vi upplever den är centralt i hans konstnärskap. Vare sig han gör stora installationer eller mindre målningar, så handlar det både om att ta till vara och skapa energi i rummet.