Revelop stänger sin sjätte fond på 4 miljarder kronor med stort internationellt intresse
Stockholm, 20 januari: Fastighetsinvesteringsbolaget Revelop stänger sin sjätte och hittills största value-add fond med över 3,8 miljarder kronor i utfästelser. Det innebär att Revelop VI blev kraftigt övertecknad trots en utmanande miljö för kapitalanskaffning. Intresset från utlandet har varit stort och 80 procent av kapitalet kommer från internationella investerare.
Revelop investerar i industrifastigheter, blandfastigheter och samhällsfastigheter belägna i storstadsområden med stort förändringstryck. Det handlar om att förädla och i vissa fall förändra användningsområdet för att göra fastigheterna mer relevanta. Revelop förlänger livet på byggnader, förtätar och tar fastigheterna på en resa från brunt till grönt. På så sätt undviks nybyggnation som direkt- och indirekt står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp, samtidigt som utvecklingen bidrar till att förbättra den sociala miljön i fastigheternas närhet.
Revelops förvaltade kapital uppgår idag till cirka 12 miljarder kronor.
” Vi är stolta över att ha rest vår hittills största fond i den mest utmanande kapitalanskaffningsmiljön på över ett decennium och är mycket tacksamma för det starka intresset från både befintliga och nya investerare. Intresset gjorde att fonden blev övertecknad före utsatt tid, vilket är ett resultat av vårt starka track-record och investerarnas tro på vår strategi och organisation,” säger Revelops koncernchef och executive partner Thomas Sipos.
Fondens fokus ligger på delmarknader och sektorer med strukturell tillväxt. Geografiskt handlar det om de större storstadsregionerna, inklusive Öresundsområdet, och investeringar kan ske inom flera olika sektorer beroende på tillväxt- och efterfrågepotential. Revelop VI rapporterar enligt artikel 8 i SFDR.
Hittills har Revelop VI förvärvat för 1,6 miljarder kronor, vilket innebär att 20 procent av kapitalet är investerat. Bland transaktionerna finns förvärvet av en portfölj med tio fastigheter från Castellum, en portfölj med sju stadsnära infrastrukturfastigheter och förvärvet av en centralt belägen industrifastighet från Oscar Properties konkursbo.
Enligt PERE och Preqin var volymerna för kapitalanskaffning inom private equity för fastigheter under de första nio månaderna 2024 ner med 35 procent jämfört med 2023 och på de lägsta nivåerna på över tio år. Trots det är Revelop VI 70 procent större än företagets senaste fond och målet nåddes tidigare än väntat vilket innebar att kapitalanskaffningen kunde stängas övertecknad.
Internationella investerare står för 80 procent av kapitalet i Revelop VI. Hälften av kapitalet kommer från pensionsfonder, stiftelser och statligt garanterade fonder, medan resten av kapitalet kommer från globala kapitalförvaltare och family offices.
Juridisk rådgivare var Mannheimer Swartling Advokatbyrå och Lazard agerade strategisk rådgivare till Revelop Management.
För ytterligare information, kontakta:
Thomas Sipos, koncernchef
070 – 980 66 06, thomas.sipos@revelop.se