30 september, 2021

Revelop etablerar tillsammans med Vi Invest ett nytt AC Hotel by Marriott i Kista.

Stockholm, 30 september: Fastighetsbolaget Revelop har tecknat avtal med Vi Invest AB om etablering av AC Hotel by Marriott i Kista. Genom att konvertera delar av Nordic Forum skapas ett 9 000 kvadratmeter stort hotell med 201 rum, konferensavdelning, restaurang med uteservering, pool- och relaxavdelning.

Revelop har tillsammans med Vi Invest skapat ett hotellkoncept som innebär att 9 000 kvadratmeter lokalytor i de karaktäristiska pyramiderna i fastigheten Nordic Forum på Torshamnsgatan 39 konverteras till ett fyrstjärnigt fullservicehotell. Hotellet, som drivs under varumärket AC Hotels by Marriott, kommer att ha 201 rum, restaurang med uteservering, konferens, pool och gym.

Vi Invest AB är ett väletablerat hotell- och fastighetsbolag med säte i Stockholm. Bolaget äger och driver flertalet hotell & fastigheter, däribland flaggskeppshotellet AC Hotel by Marriott Ulriksdal.

Nordic Forum kommer efter hotellets öppnande att vara en hållbar och toppmodern fastighet där både kontorshyresgäster och hotellgäster erbjuds faciliteter som konferens, spa, pool, food & beverage och en möjlighet till en aktiv livsstil med cykelrum med verkstad samt både inne- och utegym.

I samband med ombyggnationen kommer hotellbyggnaden att miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use. Kontorsbyggnaden är sedan flera år certifierad enligt Green Building. Stort fokus i projektet är nya energieffektiva installationer med modern styrning av VVS, belysning och ventilation genom artificiell intelligens för minsta möjliga miljöpåverkan.
Utvecklingen av Nordic Forum är helt i linje med Revelops affärsidé att förlänga livet på byggnader samtidigt som fastigheten får nytt relevant innehåll.

– Jag är jätteglad att tillsammans med Vi Invest kunna erbjuda Marriott International, en ny hållbar etablering som ligger helt i linje med Stockholm Stads stadsutvecklingsplan för Kista. Genom vårt cirkulära projekt sparar vi cirka 7 000 ton koldioxid jämfört med att bygga nytt, säger Revelops VD Thomas Sipos

Martin Hosseini – VD Vi Invest AB:

– Vi ser med spänning fram emot att öppna vårt andra AC by Marriott Hotel, denna gång tillsammans med Revelop. Vi är positivt inställda till att nu åter investera och utveckla portföljen för framtiden. Kista är internationellt känt som Nordens ”Silicon Valley” och vi tror starkt att ett Marriott Hotel med sin internationella förankring länge har varit efterfrågat av många av de stora företagen i Kista, säger Martin Hosseini, VD på Vi Invest AB.

För ytterligare information, kontakta:

Thomas Sipos, VD Revelop, tel: 070-980 66 06,
mail: thomas.sipos@revelop.se

Martin Hosseini, VD Vi Invest AB, tel: 070-555 50 30
mail: martin@viinvest.com

Revelop är inte ett vanligt fastighetsbolag. Vi investerar i platser där vi kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus. Bolaget rankas som en av världens bäst presterande fastighetsfondsförvaltare vad gäller stabil utveckling över tid. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 500 000 kvadratmeter och värdet uppgår till 5 miljarder kronor.

Illustrationer: Living Design